Valpträff och Valpkurs

I Lördags va de dags för valpträff hos Annica i Eskilstuna igen, lika trevligt och uppskattat som sist=) Fick testa på hur man lär in olika signaler med visselpipa, uppmärksamhetssignal och närsökssignal. Gick även hur man lär in ut/höger/vänster. Jätte kul verkligen och mycket att ta in så Annica va snäll och skickade vad vi hade gjort viaa mail också. Så nu tränas det på här hemma=) 
Sist så skottränade vi lite och det gick bra fram till tredje skottet då han vart orolig men troligen så reagerade han mest på att några andra började skälla, men ska ta och testa igen nån gång framöver men låte honom busa lite så kanske han glömmer själva skotten.
Efter allt detta va min lillfis jätte trött och han somnade faktiskt en sväng i mitt knä ute på ängen, inte lätt o va liten;)

När vi va klar men valparna fick jag tillfälle o se Jessica och Annica träna lite med sina vuxna hundar, jätte kul att faktiskt få se vad allt handlar om;)


Valpkurs har vi ju varit på igen också, den här gången tränade vi koppelgång med störning, passivitet och inkallning där vi släppte dom i en inhängnad en och en och skulle kalla in dom när dom tänkte på annat, höll på att få en hund med rutmönster på näsan då han tyckte att man tar kortaste vägen till mig oavsett om det är ett staktet ivägen eller inte, som tur va vek han av i sista stund och tog den riktiga vägen;) 
Han va riktigt duktig denna gången och har faktiskt blivit lite lugnare. Fick även höra av en av kursledarna att hon tycker han har väldigt bra arbetsskalle. Kul att höra=)  

Tog en promenad vid ävlen här hemma idag och passade på att ta lite bilder


  


Har även hunnit med att testa ett litet släpspår med en mås med honom. O han förvånar mig gång på gång. Hur duktigt som helst spårade han, tappade spåret nån gång så han ringade och kom tillbaka på det. Tog fågeln utan att tveka och direkt tillbaka till mig. O kul verkade han tycka att det va med=)


Utställning

Förra Lördagen va vi på våran första utställning, kom trea av tre anmälda valpar och fick jätte fin kritik så jag är jätte nöjd. Va mest med för träning för honom att vara runt massa hundar och människor och tyckte faktiskt att han skötte sig över förväntan. Hade ju trott att han skulle studsta runt och kolla på allt runtomkring o va okoncentrerad i utställningsringen men tyckte han gick så fint så=) Hade iof lämnat bort honom över dan så det va Tonje som visade honom och gjorde det jätte bra, stort tack till henne!


Mozart och Tonje i mitten och Jessica med Mozarts bror Verk till höger.Så kommer helt klart ställa honom fler gånger men får se om jag vågar göra de själv;)

I morgon ska vi till Eskilstuna på valpträff igen, ska bli jätte kul!!Premiärbadat

Förut idag kom Mozart på den fina idén att han skulle tesa på det här med att bada utomhus. Va vid en liten sjö/pöl som hade börjat tina upp och innan jag hann reagera på vart han va på väg så va hunden sjöblöt och alldeles överlycklig. Kan ju inte riktigt säga att jag delade hans glädje men han har ju helt klart bevisat att han är en flat;)


Blöt vovve;)


Valpkurs 3

I Tisdags va vi på valpkurs igen och denna gången va de nog mer Mozart som tränade mig istället för tvärt om. Körde bland annat inkallning från sittande och han kommer jätte fint men han går på mitt kroppsspråk så han kommer ju innan signalen. Så det blev lite turer fram och tillbaka men han hajja rätt fort att det inte lönade sig att komma innan signal. Så de jobbar vi vidare på, fick tips på att jag skulle överdriva mitt kroppsspråk så att jag utmanar honom lite så ska han väl förhoppningsvis bli säker på att det är signalen som gäller. Det är mycket o hålla reda på men jag har i alla fall lärt mig att jag måste bli mer tydlig och konsekvent.

Fick även bra hjälp med att få honom att hålla kvar apporten (Ingick inte i kursen men jag är lite frågvis;) Testade att använda klicker och det blev en jätte skillnad direkt. Han fick jätte mycket mer sug att greppa den, man såg en helt annan vilja än innan, har även testat här hemma och de funkar super så det kör vi vidare på så kommer han väl förhoppningsvis hålla den framöver=)

Har vart dålig på det där med klicker men har nog ändrat uppfattning om det, så ska börja använda mig utav det lite mer. Tycker att det känns som att han greppar mycket fortare vad det är jag vill. Testa att lära honom snurra runt med hjälp av klicker igår och behövde inte visa med handen många gånger innan han snurra runt själv=)  

Det får bli allt för den här gången, har varit dåligt med bilder nu men bara vädret tillåter ska jag ut och ta lite kort på honom och lägga upp=) 


Bus

Mozart har varit busig i veckan, eller jag får väl skylla mig själv kanske;) Han va ensam hemma en sväng när jag va till Universitetet och under den stunden hade självklart posten kommit så när jag kom hem möttes jag av en jätte lycklig hund som låg i hallen bland en massa massakerad post, det va små pappersbitar överallt. Jag vart ju inte sådär jätte nöjd men som tur va så var de bara reklam, tror jag i alla fall;), hade vart lite jobbigt om det va nått viktigt brev han hade tuggat sönder;) Men man lär sig ju av sina misstag så ska skaffa en korg eller nått så posten inte hamnar på golvet:)

Annars så flyter dagarna på, tycker det går alldeles för fort. Han har hunnit bli 5 månader men det känns som att det va igår jag hämtade hem honom. 

Just nu tränar vi mycket på att han ska sitta eller ligga stilla även om det är annat som lockar och även att han ska kunna gå ifrån föremål som är intressanta. Han börjar bli riktigt duktig=) O han är riktigt kul o träna med, fortfarande väldigt kontaktsökande och fokuserad på vad som händer, det kan man inte tro alla gånger när han är på sitt busigaste humör. Han har förvånat några stycken när han har gått från livlig valp till superfokuserad på en handvändning.=)

Veckan som kommer blir det valpkurs igen och utställning på lördags, ska bli spännande=)


RSS 2.0