Kursstart

Jag och Mozart har börjat på kurs nu i veckan i allmänlydnad. Riktigt kul!
Vi är ett gäng på 7 hundar i ganska lika ålder, Mozart är den som är yngst, så jag tror de blir riktigt bra, kändes som bra upplägg och så. 7 gånger lagt varannan vecka + 30 minuters privatträning.

Nu första gången gjorde vi inte jätte mycket utan dom ville mest kika vart man låg och hur långt man kommit.  
Mozart fick dock visa framfötterna direkt då kursledaren ville låna honom för att visa hur man skulle göra vissa övningar. (Som tur va skötte han sig;))

Kände att våra kontaktövningar vi nött med her gett lite resultat också, mycke fokus på matte fast det va andra och framförallt nya hundar runtomkring. Det gillas =)

Fick hemläxa till nästa gång med, fotgående i koppel.
Har ju börjat med det och lös går han ganska bra fot faktiskt, mycket svårare i koppel tycker jag.
Men det kommer de med, vi kör på=)


Semester..

..i alla fall en vecka innan skolan börjar igen.
Firade att jobbandet var över denna sommaren med att spendera helgen hos camilla, tyra och icko med hundträning och kräftskiva. Fin helg alltså:)

Valite lagom sliten idag efter gårdagens galej men vi gav oss ut i skogen och gjorde viltspår åt hundarna. Gjorde ett jätte kort åt Mozart så han skulle komma fram fort för han tycker ju det är lite läskigt.
Han va som vanligt lite tveksam i början men fick ner näsan fint i backen till slut och slappnade av och behövde inte gå många meter för att komma fram till klöven. Precis vad han behövde och helt enligt min plan så det vart väldigt lyckat. och att se glädjen hos honom och va stolt han va när han hitta klöven värmde allt lite i hjärtat, älskade lillfisen<3 


Tyra och Mozart


Valpträff och Träning

I Söndags var de dags för valpträff igen och Jag, Jessica, Jessicas dotter Emilia och fyra hundar styrde mot Eskilstuna. Fyll bil med andra ord;)
Lika trevlig och lärorikt som vanligt. Tack Annica för en kanon dag!
Vädret kunde dock ha varit bättre då det spöregnade hela dagen.
Fick en massa bra tips på övningar att jobba från dummien.
Mozart fick även en date med en pippi som han inte tyckte va särskilt intressant men de kommer nog, va ju en massa annat o lukta på;)

Har kört en del hemma nu också. Har haft honom sittande och kastat brevid honom. Gått fot med honom lös från dom och sedan mot dem och förbi. Lilleman är faktiskt riktigt duktig. Blir lite ivrigare när vi går emot och förbi men det går framåt!!
Igår va han faktiskt så duktig att jag va tvungen att testa att gå fot med honom och göra ett kast när vi gick som han skulle låta bli. Han vart lite på tårna men höll sig vid sidan.
Det enda jag blir lite frustrerad över är att när det är han och jag som tränar sköter han sig utmärkt och är koncentrerad o så kommer man med andra hundar och det är som bortblåst. Men det är väl bara att fortsätta nöta på antar jag!Kursstart för grundlydnadskursen är bestämd nu också, den 23e Augusti kör vi igång. Ska bli riktigt kul! Där får vi ju bra störningsträning med.

Nu laddar jag för sista arbetsveckan också. Hjälp vad fort det har gått. O trodde aldrig jag skulle säga det men längtar faktiskt till skolan börjar igen;)
RSS 2.0