Tandläkarbesök

Igår va det dags att åka tillbaka till djursjukhuset så Mozart fick träffa tandläkaren för att få tanden utdragen, sammanlagt blev de dock tre tänder som dom drog ut, den avslagna och två lösa tänder som va lite ivägen för dom permanenta tänderna som är på väg ut. Skönt att det är gjort och allt hade gått bra, han hade tydligen vaknat fort ur narkosen och vart lite livlig...kan jag väl aldrig tro att han skulle vara livlig av sig;)
Och de va en rätt pigg Mozart jag hämtade på eftermiddagen men ganska så förvirrad, har aldrig hört honom pipa så mycket, på väg till bilen och i bilen men så fort vi kommit hem la han sig i mitt knä och somna direkt, lillskrutten.

Men idag har han varit pigg och glad som vanligt och han som annars är ganska morgontrött väckte mig väldigt tidigt, som tur va för annars hade jag missat min föreläsning, tur att man har en levande väckarklocka ibland;)



Snyggaste sovstilen;)


Härliga dagar i solen

Haft några dagar med riktigt härligt väder (förutom i Fredags då de snöa) så har spenderat mycket tid ute, härligt=)
 


Ute hos mamma har det börjat bli barmark på vissa ställen, både i skogen o på ängarna så det blir ju en hel del turer ut dit nu, o bara sitta i trädgården på en stol i solen är inte helt fel de heller. Mozart tycker det är skönt o va där med o bara få skutta runt o gå på små upptäcktsfärder. O det här med gräs är ju riktigt intressant;)




O Mozart mår fin fint trots en halv tand, han verkar väldigt oberörd över det men det ska bli skönt att få den utdragen på tisdag ändå så man slipper oroa sig för att det ska bli nått. Det enda jag tror han har tyckt vart lite jobbigt är att han inte fått tugga på ben som han annars har tagit ut sitt tandkliande på, men som tur är har han tagit ut det mesta på hans egna grejer.
Tyvärr missar jag ju valpkursen på Tisdag eftersom han ska till veterinären men funderar på o åka tid utan hund o kika i alla fall, men det beror på när jag får hem honom och hur han verkar må. 






Full fart!!


Va ute och grilla korv med Tonje, Robert och Avannah i Lördags o då vart de lite bus



Har nästan bestämmt mig för att anmäla honom till utställning den 9 April med, kul o testa på och bra träning för oss båda. Fast själva utställandet har jag lejt bort till Tonje i så fall=)






Valpträff och Veterinärbesök

Kan ju börja med det roliga, i Lördags va vi till Eskilstuna på valpträff och 10 av 11 valpar ur kullen var med, fick även träffa mamma Vexa och mormor Zelda, riktigt roligt att få träffa alla=) O Mozart verkar va en liten kille om man jämför med dom andra i kullen så va han nästan minst.
En jätte härlig dag med bra väder och så hade Annica lite övningar vi gjorde, inkallning, följsamhet i koppel där vi skulle gå slalom mellan de andra hundarna och så fick vi testa lite med dummie. Väldigt roligt och inspirerande och jag tog med mig en hel del hem som vi ska träna vidare på=)
Han är ju lite som en studsboll som inte vill va still när det är andra hundar med men tyckte han va duktig och fokuserad på mig när det kom till övningarna. Men mycket passivitetsträning står på schemat nu.

Så jätte tack till Annica som hade anordnat en toppen dag och till Jessica för de trevliga sällskapet i bilen=)

Så till det mindre roliga, igår så slog Mozart av en tand, som tur va en mjölktand och jag vet inte hur det har gått till för han har inte markerat att han fått ont eller uppfört sig konstigt på nått sätt, men när jag gick igenom honom på kvällen o kika på tänderna såg jag att halva tanden va av så idag fick det bli en tur till veterinären och 22/3 ska han tillbaka så dom får dra ut den. Inget roligt alls...men han mår bra i alla fall och verkar inte ha ont utav de.


Vad hände med vädret?

Det har snöat här idag och är jätte grått, skulle det inte bli vår snart, jag har i alla fall tröttnat på snön. Mozart däremot tycker det är jätte kul och idag va snöflingorna så stora att man kunde fånga dom i munnen=)



Det har fått bli lite korvspårning här hemma idag, stänger in honom i ett rum och drar ett litet spår som han inte får se och oj vad kul det är när man blir utsläppt. Nosen i backen och viftande svans, himla häftigt och se:)



Så har vi fått en ny granne, en liten jack russel som skäller i timmar när den är ensam och så fort den hör något ljud i trapphuset. Den har bott i trapphuset förut men på en annan våning och nu har jag den vägg i vägg här. Jag är inte helt nöjd med att vakna utav hundskall varje morgon och höra det hela tiden men som tur är så bryr sig inte Mozart om det och jag hoppas det håller i sig. Enda gången han skäller är om han vill ha igång en annan hund när dom leker och om han ser sig själv i spegelbilder, knäppa hund;)



Valpkurs 2

Idag har vi vart på valpkurs igen, jätte roligt och fick med mig en massa bra att träna på hemma.
Första delen tränade vi på att gå i koppel som inte är våran starka sida men får va glad att han faktiskt hade fokus på mig och inte allt annat, så får vi träna mer hemma utan så mycket störningar.
Så gjorde vi en sitt/stanna/varsegod övning med matskål och det kör vi ju hemma så fort det är mat så det va inga större problem:)

Dom har lagt upp det så att man kör ett pass och sedan har lite teori så hundarna får vila innan man kör igen och det är super bra för man märker på han redan efter en övning att han blir rätt trött och bara det att det är mycket hundar och människor runt omkring gör ju sitt det med.



Andra passet innehöll en hanterings del där en av kursledarna kolla hur hundarna va och hantera av personer dom inte känner. Det va lite läskig att sitta på bord så han blev lite mammig;)
O sist gjorde vi en avslappningsövning där dom skulle ligga på rygg i våra knän och även det har vi gjort massa här hemma så det va inga problem men han har lite svårt och slappna av när det är mycket runt han så han va lite spänd även fast han låg silla, så det ska vi jobba mycket på nu.




Så nu har jag en super trött vovve här hemma, han la sig ner i buren i bilen innan jag ens hade hunnit stänga den.
Men det känndes riktigt bra idag:)


 


Härlig dag i solen

Idag åkte vi ut till Bonäsudde på Hammarö med Tonje, Robert och deas hund Avannah och bara njutit av vädret. Hundarna fick busa lite och passade även på att träna lite inkallning och kunna gå fint i koppel även när det är en annan hund med, inte helt lätt när man har hela kroppen full i bus men måste faktiskt säga att han va ganska duktig ändå bara man avleder honom och att han får fokus på att matte är mycket roligare att gå med:)

 
Dom fick dela bur då jag bara har en i bilen men kolla hur han sitter, bekvämt ska de va;) 


Jag lyckas alltid knäppa kort på Mozart när han ser lite rolig ut men slängde med det här kortet ändå för jag tyckte det såg härligt ut:)
Sämre utsikt kan man allt ha...


Fina Avannah


Jag kan sitta jätte, jätte fint!

Har även klippt klor idag och han har blivit jätte duktig, förut har jag haft han i knäet när jag har klippt men han har ju blivit lite stor så nu ligger han jätte fint på sidan när jag klipper. Hur duktig som helst, men klipper fortfarande bara två tassar i taget så att vi slutar innan han tröttnat på att ligga still. Vill ju att han ska ha positiva upplevelser av det och inte att det är jobbigt o dumt:)

Det får bli allt för idag, på tisdag är det valpkurs igen så det kommer det en uppdatering om hur det har gått!!


Vår i luften

Det känns som att våren är på g, har vart jätte bra väder i några dagar och jag har hört fågelkvitter. Underbart!!

Har vart lite dålig på att uppdatera, har vart mycket på universitetet och en del jobb, ska försöka bli bättre men tänkte i alla fall slänga upp några bilder idag.


Izor, Tyra och Mozart
Han börjar växa om dom nu;)
Foto: Camilla Johansson


Foto: Camilla Johansson


Det är ett riktigt litet mysmonster jag har här hemma och allra bäst är det ju när man får ligga brevid matte i soffan på kvällarna o snosa på armen. På morgonen innan vi går upp kommer han även gärna upp i sängen och myser lite innan det är dags att gå ut, mycket tacksamt då jag inte är jätte morgonpigg och snabb ur sängen;)
 





 




Kattdate

Idag har vi varit och hälsat på katt för andra gången och oj vad konstiga dom är, fast ändå lite roliga, har en kompis som både har katt och hund så lilla guinness som hon heter är van sen tidigare med hundar och tycker även hon att dom är rätt roliga. Mozart är väldigt nyfiken på henne och går gärna och kikar vad hon gör men går hon mot honom blir det lite läskigt och han studsar tillbaka till matte. Men bäst är ju helt klart när nån håller i kissen så man får lukta på den;)

Min katt Linus som bor hos mamma(han ville inte bli stadskatt när jag flyttade hemifrån) har jag inte vågat låta honom träffa än för tror inte det kommer att gå, Linus är 16 år, har aldrig träffat hund och är fruktansvärt egenkär och gubbgrinig;) Så det känns inte som nån lyckad kombination, inte än i alla fall. Men då är det bra att man har snälla vänner med snälla katter för tycker ändå det är bra att han får träffa på katt för det är många i min omgivning som har det och den dagen jag flyttar till hus har jag väl också en liten plan på att skaffa en=)




Måste ju lägga upp några bilder på min älskade vapendragare sen många år tillbaka med för även han kommer säkert dyka upp på bloggen och han har en väldigt stor plats i mitt hjärta!

Linus
1994-09-21








RSS 2.0