Han kom tillbaka!! :)

Jag kan nog inte beskriva i ord hur lättat jag var efter gårdagens träning hos kennelmamma Annica. Mozart har inte klarat av att apportera när det har varit en grupp med andra hundar med, någon enstaka har gått bra. Istället för att komma in till mig har han tagit vrldens ärevarv och bara fjantat runt så därför har han inte fått göra det på ett tag men igår försökte vi på det igen. Han fick se en markering, vi vände om och Jessica gömde en liten och tog bort den kastade, vände om igen och skickade.
Hade nån stått brevid mig hade dom nog hört mitt hjärta slå när jag hade skickat honom för jag va beredd på det värsta;) Men han kom raka vägen tillbaka!! Gissa om jag vart glad =)
Bättra avslut på träningen kunde vi inte få och jag hoppas han också har kvar den minnesbilden.


Är överlag nöjd med honom på träningen, lugn och tyst i passivitet. Vilken skillnad det har blivit!  Gjorde övningarna som han skulle fast han hade svårt att släppa kaninbollen som va dagens störning så han va lite tveksam, har nog aldrig sett honom komma så långsamt på en inkallning men han kom in och det är ju det som är huvudsaken;) Minus va fotgåendet, vet inte om det är kopplet eller störningen som gör att han inte går bra för upplever honom mycket bättre hemma och då kör jag nästan alltid utan koppel när vi tränar. 

Fick ytterligare bra stadge träning med när jag fick hjälpa till och kasta markeringar när den mer avancerade gruppen tränade och han fick va med mig ut och fick sitta brevid. Lite förvånad över hur bra det faktiskt gick för han tyckte de va riktigt jobbigt men gjorde inte en tendens till att försöka gå efter en dummie, och om det är nått som triggar honom så är det kast. Riktigt nyttigt för honom:)

Idag har vi bara tagit de lugnt, en långpromenad i solen och passade på att hämta hem min bil är det enda vi gjort. Tror Mozart har varit lite sliten efter gårdagen. Efter träningen åkte vi hem till Tonje och Robert och även fast han låg och sov hela tiden sliter det på krafterna att vara hemifrån. Så idag har vi bara laddat batterierna för i morgon ska vi på jaktkurs:)  Kommentarer
Postat av: Annica

Så duktiga ni var i lördags, det har hänt massor med Mozart! Bra jobbat Madde :)))

2012-03-26 @ 12:03:45
URL: http://ryegates.se

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0