Söndagsbus

I natt har Mozart sovit borta och det är allt lite jobbigt, mest för min del, det blir ju så tomt utan honom hemma. Mozart däremot tycker det är jätte kul o va borta för då blir man ju lite bortskämmd;) Fast lite pipig hade han vart när dom skulle gå o lägga sig så han saknade mig nog lite ändå.

Så idag när jag kom och hämtade honom blev det ett litet pusskalas och sen åkte vi med Camilla och Tyra hem, även Linda och Izor kom så det blev massa hundbus.


Tyra, Izor och Mozart


Tyckte att det blev ett lite roligt kort


Tyra och Mozart


Annars så tappas det tänder för fullt och han ser jätte rolig ut i munnen för tillfället, och han låter faktiskt bli att tugga på sånt han inte får det enda jag har upptäckt är att han gnagt lite på en vägg, tur att det behöver tapetseras om ändå...;) 
Rädslan han har haft för trapphuset har äntligen gått över med, det tog tid och vart mycket mutor så det är skönt att det äntligen har släppt. Nästa steg blir väl att få honom att gå i trappen med men än så länge bär jag honom.
Vi har även gått våran första koppelpromenad helt utan drag i koppel, kanske va en ren lyckträff men jag va glad ändå=)

Vi har ju massa kul att se fram emot också
Valpträff 12 Mars
FART-Test 17 MajSnoos
Efter en dag med massa bus blir man jätte trött


Valpkurs

Idag var vi iväg på våran första valpkurs på karlstad hundcenter och jag åkte dit med en skräckblandad förtjusning, lillfisen och jag har ju lite delade åsikter om det här att få hälsa på allt och alla som finns i närheten så hade inte några större förväntningar på att han skulle koncentrera sig på mig, men vad fel jag hade.
Visst så va det mycket spännande runtomkring och han ville ju inte riktigt va still hela tiden men när det kom till övningarna så va han hur duktig som helst och fattade väldigt fort.

Eftersom det va första gången så körde dom igång lugnt, bara alla nya intryck blir ju jobbigt när man är liten så det vart bara några lätta övningar, kolla hur alla låg till med sitt, en lekövning och varsågod, sånt vi håller på med dagligen. Sen testa vi även på något dom kallade omvänt lockande som gick ut på att man hade en godis i stängd hand och så fort sluta försöka få godisen öppnades handen men stängdes igen om dom försökte ta godisen innan man sa varsågod. Har kört liknande övningar här hemma men inte riktigt på samma sätt men han fatta fort så det tog väl tre, fyra gånger innan han bara satt och stirra på handen och vänta på kommando. Det är ju så att man blir lite stolt över honom.

Det känns bra att ha kört igång nu, tror att det kommer ge oss en hel del särskilt att få mycket passivitetsträning och att kunna vara runt hundar och människor utan att hälsa på dom så jag ser fram emot nästa gång, ska bli spännande och se hur han utvecklas=) 


  
Finaste lillfisen


Bilder

  


Nio veckor sovandes brevid Tyra


Bästa leksaken


Tio veckor och snö är det bästa som finns


13 Veckor


Så här kan de se ut när man kommer på inkallning;)


Full fart i snön


Dreams come true

Att skaffa en Flatcoated Retriever har varit en dröm jag haft i tio års tid och den 27 December 2010 gick den i uppfyllelse då jag åkte till Eskilstuna och Kennel Ryegates och hämtade hem en liten svart flat kille, Mozart.
Så denna blogg kommer till mestadels handla om just honom.
 
 
Mozart
Ryegate's What The Doctor Ordered
2010-10-28 


RSS 2.0