Lugn helg

Jag och Mozart har tagit en lugn helg denna helgen, eller jag har va iväg på kurs i Lördags, fadderutbildning för nollningen vi ska ha efter sommaren. Helt otroligt att jag har hått ett år på universitetet också. Sitter med sista tentan nu och sen blir det lite ledighet innan jag börjar sommarjobba. Ska faktiskt bli skönt att ta en paus från allt plugg och jobba. Fick jobb på arenan nu när gladiatorerna ska spelas in också, ska så i kiosk som vanligt, ska bli kul:)

I Söndags va de ju morsdag så vi åkte till mamma och firade henne. Passa på att göra ett släpspår när vi va där också. Han tycker det är riktigt kul och blir taggad till tusen. Jobbar mycket med stadga nu också, det behövs;)

Har ju helt glömt bort att skriva om FART-testet vi va och gjorde också. Va till Flen och Sörmlandshundskola och gjorde detta den 17 Maj och måste säga att lillfisen imponerade på mig och de va riktigt kul att se=) Trodde han skulle va lite fegare men icke, arbetslusten tog över;) Han har ett väldigt stort bytesintresse visade det sig och jag fick bra tips på att vända och gå ifrån honom när han kommer in med en apport. Funkar super bra! Har testat här hemma och han sluter upp jätte fint vid min sida och kan kan ta den utan att han spottar ut den på marken:)
Fick även en massa andra bra tips som vi jobbar vidare med. De va en riktigt kul och givande dag:)


Ska sluta hjälpa honom i olika situationer också som jag gärna har gjort för han är ju bara valp;) Men nu fick jag ju faktiskt svart på vitt att han klarar en massa själv. O nu hoppar han faktiskt in i bilen själv;)


Undrar hur lång jag kan krypa innan nån märker de....;)
Foto: Camilla Johansson


Bilder

Dåligt med uppdateringar här men har vart desto bättre på att ta kort så det får bli en liten bildbomb=)


Mozart och Tyra
Mozart och hans bästa kattkompis Guinnies, i alla fall enligt honom själv. Han blir överlycklig varje gång dom träffas och katten är sjöblöt varje gång efter alla pussar hon får av honom. Tror inte hon uppskattar det lika mycket utan bara är väldigt snäll för o va katt.

Va med några kompisar och fiskade och passade på att träna lite passivitet.
Han har lärt sig att simma utan att det ser ut som han ska drunkna, går riktigt bra med dummie också!

Vi har även testat på lite blodspår vid två tillfällen också. Första gången tyckte han att de va lite läskigt men ändå intressant så efter halva spåret släppte det och när han kom till klöven va de ju riktigt kul. Idag när vi testade på det igen va han fortfarande lite osäker men stor skillnad från första gången. Men tycker han är duktig för båda gångerna har han tagit spåret väldigt bra och fattar precis vad de är han ska göra så de ska nog bli bra de här=)Valpkurs 5

Igår va vi iväg på sista tillfället för oss på valpkursen, missar sista tillfället för de krockar med FART-testet, typsikt. Lite tråkigt att det är slut för jag tycker det har vart riktigt kul och vi har utvecklats en hel del sen första gången. Men har redan börjat fundera på om vi inte ska gå på nån mer kurs framöver, vet inte riktigt vad bara. Sen drar ju Tomas förhoppningsvis igång snart, har kör jaktlydnad vad jag fattat och det ska vi hänga med på.

Igår körde vi mest olika kontaktövningar, även stanna/varsegod och inkallnings övningar med lite mer störningar än tidigare och passivitetsträning. Han va duktig som alltid, även om han hade lite myror i brallan till och från;)
En av kursledarna som har haft flat själv har blivit jätte fäst vid honom också och tycker han är helt underbar så hon tyckte de va tråkigt att de va sista gången hon med men hoppades på o få se oss mer framöver och trodde det skulle gå bra för oss.

 

Mozart har vart i och simmat för första gången också, plaskade runt rätt mycket men de börjar bli bättre. O det va ingen tvekan att gå i lite djupare vatten, han kastade sig i första gången. Kommer dock få träna honom i att behärska sig vid vatten för han blir väldigt ivrig. Även jag har vart i och badat eller doppat mig rättare sagt och de va inte varm så jag förstår inte hans glädje över att få bada riktigt. Det va rätt kallt...

     


RSS 2.0