Full fart i skogen


Jaktkurs, 3

Tredje tillfället på jaktkursen va vi på igår. Givande både för mig och Mozart.

Sök
Började med ett sök på fyra dummies. Han gjorde som han gör oftast, går alldeles för fort men kom på relativt snabbt att han skulle sänka farten o koppla på näsan o då jobbar han riktigt fint. En gång fick jag bryta o kalla in honom när han hitta fårskit, vi ska nog ta ett snack om de där jag o Mozart alternativt skicka honom på avvänjning från att äta skit;)
Men han kom så snällt in o de ser jag som väldigt positivt i alla fall.
Nått jag ska tänka på när jag skickar honom är att va tydlig o inte bara vifta i armen o skicka honom.

Närsök
Malin hade lagt ut ett närsök på fem dummies, han slog på nästan bra o jobbade fint. Vi har inte tränat närsök speciellt mycket så han har inte greppat det ritkigt att han ska hålla sig på ett mindre område så ibland kom han lite långt ut, oftast kom han tillbaka till rätt område men några gånger fick jag kalla in honom och göra om.
Men alla fem hittades och levererades in fint.

Walk-up
Första gången jag o Mozart testa på detta. Han hade jätet svårt att släppa Malin i början, han vet ju så väl att det är där det roliga kommer ifrån så det blir de o träna på.
Men strukturerade upp honom lite och han gick hyffsat bra, men fotgåendet ska vi verkligen slipa vidare på, och hade bra stadga. hade ju honom i koppel men ingen tendens till att lyfta rumpan när andra hundar fick jobba.
Mozart fick ta en markering som en annan hund egentligen skulle ha tagit men den hade nog blivit trött och va inte alls sugen på att apportera och kom bland annat fram till Mozart och moppsade upp sig så va osäker på om han skulle klara det efter det, men han spikade det galant! 
Sen skulle jag skicka honom på ett linjetag mot en dummie som vi tidigare sett som en markering men hade gått ifrån. Det här blev lite svårt för honom för det va ganska mycket som hänt mellan och han va nog lite trött i kolan, (o så kanske matten behöver komma ihåg vart dummisarna trillar ner;)) så fick kalla in, gå närmare och göra om några gånger men han va så jäkla duktig ändå. Lyssnade och kom tillbaka när det blev fel och gick inte ner sig utan jobbade super bra, stolt matte!

Stora framsten som skett som jag verkligen märkte av idag är att hans ärevarv med dummies verkar vara borta och de hoppas jag verkligen att dom är, inte ens när vi gjorde walk-up strulade han utan det va raka vägen tillbaka.
Jag kunde bryta honom i arbete, vet inte om han har tvättat öronen för dagen eller om det gått upp för honom att det lönar sig att lyssna, ska verkligen jobba på att det fortsätter åt detta hållet för det är absolut inte självklart att han lyssnar på en inkallning när han jobbar.


Härligt!

Så skönt att se resultat av det man tränar på. Har nött på denna jäkla stoppsignalen så länge nu så jag håller på o bli gråhårig=P
Den sitter jätte bra på inkallning eller när han går lös på frikommando, men från mig har det vart svårt.
Nu dom senaste träningarna har han faktiskt gjort det jäkligt bra. Har ju gått ut och låsas lagt ut en dummie, känns även lite som han har lärt sig övningen.
Idag va Camilla med ut o träna så utmanade honom lite och sicka mot en dummie som låg kvar, o funka de inte skulle Camilla bara ta upp den. Gjorde det på ganska så långt avstånd, så han fick se en markering o jag skickade, blåste stopp och satte nästan visselpipan i halsen när han tvärvänder direkt och sätter sig mot mig. Va inte riktigtt vad jag räknat med kan jag ju ärligt säga men gissa om jag va nöjd=)
Nu är de bara o fortsätta nöta in den så ska nog detta gå vägen!

Vi har även börjat använda oss av ''fyrkanten'' när vi tränar linjetag. Den visa sig va en jätte bra övning för mitt viljddjur för man märker skillnad på honom att han inser att man faktiskt måste lyssna för att få utdelning. Den är ju himla bra då man får med mycket fotgående också och de känns som man kan variera och utvecka den ganska mycket. Är mycket nöjd över min skrutt idag, får se om jag känner det samma efter jaktkursen i morgon;)


Jaktkurs och annat

Dåligt med bloggande men träning har det blivit i alla fall!

I Tisdags va vi på jaktkurs i Molkom. Hade med mig en övertaggad hund som inte gjort nästan nått på en vecka eftersom jag va i Stokholm o jobbat. Så dagsformen va inte den bästa och han orkade inte riktigt hålla ihop mellan övningarna.
Men själva övningarna gjorde han fin fint. Tog stoppsignal jätte bra på inkallning, bara o nöta på att den ska sitta lite klockrent ifrån mig. Testade med att skicka mot en skål med godis och blåsa stopp när han hade tagit det, grejen är ju bara att han apporterar skålar så de funka inte riktigt;) Men har testat det hemma och lagt godis på nån liten upphöjnad och det har funkat riktigt bra...bara o nöta vidare med olika typer av övningar.

O han glänste riktigt när vi skulle köra linjetag, vi spred ut oss och jobbade allihopa med våra hundar för dom flesta på kursen hade aldrig kört linjetag så dom började mot skål. Jag utmanade ödet och gick bort en bit o körde med dummie, la även på störningsdummie och han gjorde det jätte bra, o fina inlevereringar utan tendens till nått strul, gjorde även en del fina avlämningar och verkligen bjöd upp dummien till mig:) 

Men efter den träningen kännde jag att det är dags att strukturera upp honom ännu mer så nu är det tummen i ögat som gäller!

I går fick vi till en bra träning med Tonje och Avannah med. Stoppsignal och linjetag stog på schemat för oss. O fick till en sån där super träning där det inte vart rätt från början utan men han va lyhörd på mig så när det blev fel så gjorde vi om och jag fick tänka till på hur vi skulle göra för att det skulle bli rätt. En sån träning där man verkligen känner att man får ut max av övningarna. 
Avlutade passet med stadga i fotgående med honom lös där Tonje fick kasta dummies runt oss och det va lite jobbigt för han i början men han fixa det!

Idag har vi varit ute och tränat med helt nya bekantskaper. En tjej från jaktkursen fråga om jag ville hänga på för dom va några som skulle ut o köra lite lydnad, så de gjorde vi:) Jätte kul och nyttigt att träna med nya personer och hundar. Blev mest passivitetsträning men även lite linförhet, läggande under gång och inkallning, o självklart en massa hundsnack o fick mycket bra träningstips.
Vi skulle även försöka få till nån dag o köra lite jakt, jätte kul o lära känna fler med retrievers som bor i närheten:)
  


Äntligen!!

Äntligen kom resultatet från SKK!

Veterinärdata
Undersöknings datumVeterinär / KlinikResultat
2012-03-29 AB Solstadens Smådjursklinik HD grad A
2012-03-29 AB Solstadens Smådjursklinik ED ua (0)


Underbart!!

Lyx och Träning

Idag har jag haft ledig dag så passade på och ta sovmorgon i morse. Vaknade av att Helene hörde av sig som skulle ut på joggingtur o frågade om hon fick ta med Mozart. O självklart fick hon det, vardagslyx att få hunden motionerad på morgonen alltså:) Kul för honom o komma ut o springa lite, joggning är ju inte min starka sida men har börjat vänja honom vid att cyckla i alla fall.
Morzart hade skott sig exemplariskt på turen också tydligen och hon ville jätte gärna låna honom igen.

Tävlingslydnadskurs har vi varit på idag också. Sååå stolt över min lillkille alltså:) Lugn i passivitet och härlig attityd i arbete. Han förvåna mig i linförheten men super kontakt, klara till och med att svänga både höger och vänster utan att tappa kontakt. I inkallningen gjorde han som han brukar och använde mig som stoppkloss:P men fick lite tips om att jag ska flytta på mig innan han kommer in för att få honom att sluta med det. Kollade även på apporteringen, ettans klarar han utan problem så kikade lite på tvåan och det är inga större konstigheter. Träna på ingångar med apporten och snabba upptag, han attackerar den med tassarna innan han tar upp den.

Efter träningen åkte jag till Pappa och lämnade Mozart så nu är det lite tomt här hemma men i morgon fyller mamma år så vi ska åka till Stockholm några dagar och bara va. Ska bli mysigt att åka bort bara vi två, va längesen vi gjorde nått sånt tillsammans.


RSS 2.0