Upp och ner

Det har varit tunga dagar efter att Linus fått somna in. Har gått nästan två veckor nu men fortfarande svårt att vänja sig vid att han inte finns hos oss längre. Även fast man vet att man har sina älskade djur till låns så är det svårt att förbereda sig för att säga hej då och det gick så fruktansvärt fort från att han va en gammal katt till att han blev dålig. Väldigt skönt dock att han fick somna in lugnt och stilla i mitt knä hemma i soffan, väldigt skönt med veterinärer som gör hembesök! Linus hata att åka bil och allt vad djursjukhus innebar så de va jätte skönt att han slapp det. 
Tacksam över många fina år tillsammans och mycket roliga minnen tillsammans, på 18 år har det hänt en hel del. Finaste katten du är så saknad!
 
 
Som stor tröst har jag ju i alla fall min tokstolle till hund. Men han har också varit berörd och det har märkts att han har vart fundersam på vad som hänt dom senaste dagarna. 
Har tränat lite och fått till en del bra pass men att träna när man inte riktigt har vart på topp, han påverkas mer än vad man tror.
 
 
Men har fått till ett fint pass vid vatten. Va på ett ställe där han fick simma över och upp på land för att hämta dummien. Finns mycket att träna på som att ta vattenvägen tillbaka och att inte skaka sig innan man lämnar dummien. Men har ju främst varit ute efter att han ska ha rätt sinnesstämmning vid vatten och han har vart både stabil och tyst! Han har till och med klarat av att se markeringar i vatten och sen vända och gå på ett linjetag från vatten utan tendens till pip eller att knalla. Hade nästan gett upp hoppet om att det någonsin skulle funka men det börjar ljusna.
 Har kört upplägget att köra ett kort lydnadspass vid vattnet innan och det har funkat riktigt bra, han behöver landa och samla ihop sig men bara han gjort det är han helt underbar!
 
Även lydnadsträningen går riktigt bra. Han känns startklar i ettan och jag är sugen men vet inte om han håller ihop med all störning som blir på tävling och när det blir lite nerver med i bilden.
 
 
 
 
 

Saknad

 
Det är svårt att släppa taget och säga hej då men igår tog vi det tunga beslutet att låta finaste Linus somna in ♥
 
 
Linus
94.08.21 - 12.07.16 
 
 
I nästan 18 år fick jag ha dig vid min sida och tomrummet du lämnat efter dig är jätte stort.
Du kommer alltid finnas i mitt hjärta och matte saknar dig nått enormt
 
 
 
♥ Finaste katten med den stora personligheten, älskad och saknad ♥

Ibland så händer det

Idag har Mozart imponerat stort på matte! Åkte ut till mamma på eftermiddagen för o kolla till Linus nu när hon är i Varberg. Passade på att ta en promenad till vattnet och han fick gå lös fast vid sidan. Hade tagit med mig en dummie för planen var att träna från vatten. Så väl där så kasta jag en dummie från vattnet och vände sedan o kastade en sten i vattnet, vände upp och sickade honom på linjetag mot dummyn. Inte ett ljud eller försök till att vända o gå mot vattnet...inte riktigt vad jag räknat med om jag ska va ärlig.
Testa även att kasta en sten i vattnet och få jaktfot ifrån och mot vattnet och han va jätte stadig.
Så besluta mig för att kasta en dummie i vattnet och inte ett ljud här heller eller ett försök till att lyfta rumpan. Vart tog min hund som annars blir galen av detta vägen?
Tyckte att han va förtjänt av att gå på dummyn när han skötte sig så pass bra men gjorde ett lydnadsmoment mellan för jag vill inte att han ska få mer förväntan än vad han redan har på vatten med att få gå på kast direkt, även fast han va lugn idag.
Avslutade med att han fick simma lite och tränade lite inkallningar upp från vatten.
 
 
På vägen hem fortsätter han imponera, hade precis gett honom ett frikommando att gå o kissa när vi får ett hundmöte. Ser hur han stannar in o sedan tar sats mot hunden så jag ryter till o är beredd på o springa efter men han vänder faktiskt o kommer tillbaka!
 
När vi kom tillbaka till mamma så fick han gå på ett sök som vi hade vart o lagt ut innan och han jobba på fint men blev trött fort, på ena skicket gick han ut bra och sökte ett tag men kom sedan tillbaka tom, inte nått jag är van vid att han gör, men sicka honom igen och puscha på lite o då fick han in en och efter de bröt jag. Men nöjd ändå!
 
På landet kan man få dricka vatten direkt ur slangen
 
 
 
Världens finaste  ♥
 
Stort Grattis till min farfar idag också som blev invald i travets Hall Of Fame idag!
Han va stolt och glad och det är jag med!

Hungrig?

Man får ju lite dåligt samvete när man möts av detta i köket o har missat mattiden med 20 minuter, Mozart hälsar att mattider är till för att hållas;)

Hakan i backen

Det börjar arta sig!
Än så länge klarar han bara av att lägga sig i rätt position när jag står framför honom men det är inte långt ifrån att han fixar det från sidan också. Han lägger sig med hakan i backen från sidan också med men han lägger sig snett och inte med huvudet mellan framtassarna, perfektionisten i mig är inte nöjd med det;)
 
Stadgan börjar bli bra med, idag klarade han av de fast det smällde i bildörrar en bit från där vi träna. Stolt över min prins idag:)
 
 
 

Magiskt!

Trots spöregn va kvällen igår magisk!
Vet inte hur många gånger jag sett Kent live men det är lika bra varje gång, hade önskat lite mer gamla låtar, har ju mina favoriter från deras tidigaste album, men hur bra som helst ändå!
 
 
 
 

Helg!

Efter 13 arbetsdagar ska de bli jäkligt skönt med tre dagars ledighet. Mozart tyckte däremot de va lite konstigt att vi inte skulle upp 05.00 då han väckte mig och tyckte det va matdags, men han gav upp den idén ganska fort och la sig i sängen o myste istället.

 

Under veckan har jag varit och kikat in stället jag ska vara på under höstens praktik. Gemet här i Karlstad blir det. Nöjd med både stället och att jag fick vara i Karlstad, vissa hamnade i Karlskoga och att pendla dit hela hösten va ju inte direkt lockande. Känns ännu bättre efter jag vart där och hälsat på med, både enhelschefen och min handledare verkade jätte trevliga och jag gillade uppläget de hade för mig!

 

Träningsmässigt har vi mest tränat lydnad. Kedjar moment, tränar kommendering och kommandokontroll på vissa moment. Kommenderingen klarar han riktigt bra, litet orosmoment när man blir komenderad att sätta hunden ner, han måste lära sig att vänta på mig. Särskilt under ställandet då han gårna sätter sig ner så fort jag kommer tillbaka till hans sida.

 

Har även fått bra tips av Helena som också är Ryegatare om problemet med inkallningen, att kasta en boll när han kommer in mot mig för att sänka farten och träna ingångar separat. Har funkat riktigt bra, ingångarna har jag börjat om från början med och använt mig av klossträning så förhoppningsvis får vi till detta!

 

Apporteringsträning har jag inte riktigt hunnit med men har tränat lite dirigering i alla fall. Har lagt en dummie bakom honom och en på väster och höger sida om honom en bit från, kallat in, blåst stopp och skickat honom på den han minst förväntar sig att gå på O han har lyssnat super bra. En gång lyckades jag säga vänster precis i samma ögonblick han vände sig om och tittade på den åt höger, men ibland överraskar han matte och sprang glatt åt väster dit jag ville:)

 

Nu ska jag fixa iordning mig och cyckla bort till Sara som är hemma från Stockholm under helgen. Vi ska iväg på Putte i Parken i kväll och se på Kent!!!!! =)

 

 
 


RSS 2.0