Tränat

Idag har vi kört lite jaktträning, första gången på över en månad. Jag har saknat det och Mozart med!
En stabil dagsform visade han upp också!    

Fick även till ett bra upplägg, han taggar ju gärna till och bygger förväntan mot ställen där andra hundar har jobbat. Så idag gjorde jag så att vi aldrig närmade oss ställen han byggde förväntan mot utan körde någon annan stans. Funka riktigt bra tycker jag och ska absolut fortsätta med! 

Avslutade passet med att hundarna fick sträcka lite på benen i solen:)    


Dagens bild;)
Lipp, Julle och Mozart.

Härligt med lyckad träning och få tillbaka glädjen i jaktträningen, det är ju så jäkla kul! Vi hade ju en liten svacka o jag tappade sugen lite så därför har det mest blivit lydnadsträning men jag tror det har vart nyttigt för oss båda. Men nu är vi tillbaka på banan igen:)


Lydnadsträning

Idag kom Alma med hennes fina Lipp förbi och vi tränade lite lydnad. Mozart går så jäkla bra i lydnaden just nu så jag bara njuter av o träna med honom. O han har blivit så cool, super fin i passiviteten även när andra tränar med sina hundar och fullt fokus när vi tränar. Precis som de ska va. Hoppas komma dit i jaktträningen med. 

Fotgåenden har släppt helt, varken starter, höger/vänster svängar, helt om eller halter är nått problem. Superfokus hela tiden. Kan pendla lite lite men håller oftast fin position. Tycker vi har fått till en riktigt bra förväntan i momentet men ibland blir han lite het o kommer lite långt fram men brukar hjälpa att köra några bakåtbelöningar så går han som en klocka igen.
Känns super bra, nu ska de bara funka med ännu mer störning.

Måste peta lite i ingångarna i inkallningen igen, får inte riktigt till de. Hade blivit bättre men nu har han gått tillbaka till att använda mig som stoppkloss. Nån som har nått bra tips?

O så ska vi träna på att sätta sig rakt upp från ligg utan att lyfta på rumpan. Nu liksom studsar han upp och tar ett litet skutt framåt. 


Cykeltur

Har äntligen fått iordning min cykel nu så vi har börjat cykla. Tack Pappa!

Mozart tycker de e super kul men vi har börjat lugnt o fint eftersom han inte är van, går riktigt bra och han springer fint vid sidan.
 Enda problemet han har haft är o vänja sig med att va på höger sida eftersom jag alltid har honom på vänster annars, så fort jag stannat har han velat över till mig och har har till och med hoppat över ramen några gånger(När jag stått still som tur är;)) O så har det vart lite svårt med högersvängar men det går bättre och bättre bara man tar de lite lugnt.


Redo vid cykeln, med örat på sne som vanligt;)


Man blir ganska trött av att va ute på cykeltur <3


SommarkänslaSpårat!

Idag har vi kört viltspår för första gången för i år. Sist vi körde va nån gång innan vintern. Blev ett spår på ca 300 meter med tre vinklar som fick ligga i fyra timmar ungefär.

Lite utmanande med lite terrängbyte och lite snårigt på vissa ställen. O så regnade det, duggade lite bara när vi la spåren men när vi väl skulle gå dom öste det ner så va lite osäker på hur de skulle gå eftersom de va ett tag sen vi körde.
Inga problem sa Mozart som tog sig igenom det bra!
Lugn och fin innan start, lite yvig på vissa ställen men tappa han så ringade han bakåt fint och hade önskat lite lugnare tempo. Innan uppehållet hade jag fått ner farten rätt mycket på honom och även i starten så jag tror att bara vi går några spår så kommer de fixa till sig.

 
Blöt men nöjd;)


Utställning

Idag har vi varit på äventyr, på kils brukshundsklubbs inofficiella utställning. Anmälde honom främst för att det är bra träning för honom och hade väl inga större förhoppningar, och abslolut inte när jag såg att han skulle ställas mot en treårig hane och en femårig hane(Alla som inte gick i valpklass ställdes tillsammans), men de gick faktiskt ganska bra.


Mozart såg ut som en liten plutt i jämförelse med dom andra två men hamnade ändå tvåa med hp, framför den femåriga hanen. Jätte kul tyckte jag som va helt säker på tredjeplatsen eftersom de andra va mer utvecklade i kroppen. Stort tack till Tonje också som visade honom jätte fint!

Kritiken

Trevlig ung hane, trevligt huvud som störs något av de ljusa ögonen, bra hals och rygglinje, bra vinklad fram och bak, välkroppad för sin ålder, rör sig bra från sidan något trång bak, bra päls och färg. Välvisad.

Domare : Susanne Englund(uppfödare av golden)

Tonje sa även att hon hade sagt att han va väldigt fin för sin ålder och trodde han skulle utvecklas jätte fint, att det såg lovande ut för framtiden. Anmärkningen hon hade på ögonen va att dom såg aningen ljusa ut i solljus.


Så här kul tycker Mozart de e o va på utställning, i alla fall på o vänta;) Väl inne i ringen gick han in i arbetsläge och hade fullt fokus på vad han skulle göra.Även om de bara va en inofficiell tyckte jag de va hilma kul att de gick bra. O han skötte sig faktiskt bra utanför ringen med och va mestadels ganska cool. 
Hade tänkt att ta kort på honom när han va uppställd fint men de glömdes bort och när vi gick på promenad senare hitta han ett dike o bada i så de får bli fotografering någon annan dag;)

 


RSS 2.0