Jaktkurs

Första tillfället på jaktkursen idag, o jag är inte helt nöjd...
Kändes inte som jag hade med mig den hunden jag är van vid att ha i snöret. Vet inte om det va den nya miljön, dom andra hundarna, något jag utstrålade till honom eller att han va trött som påverkade honom men tyckte han va okoncentrerad och inte alls med mig, han gjorde inga hyss eller så men kändes lite som han va i en annan värld till och från. Svårt att förklara.
Visst hade han sina ljusglimtar när han jobbade bra och hade fint fokus. Ett litet ärevarv med en dummie gjorde han men de förlåter jag honom för, dom andra kom han in med utan att strula alls:) Bara det är ju ett framsteg, ni som sett honom apportera i grupp förstår vad jag menar..;) 

Men fick bra kritik och feedback så kanske är det jag som hade lite för stora krav på mig själv.
O vem vet han kanske kände sig utanför, det va han och resten jaktgolden med på kursen..kan ju få vem som helst ur balans;)

Som alltid när det är kursstart blir det ju en hel del teori och berätta om sig själv så gjorde inte jätte mycket idag. Lite grundläggande om kontakt, stadga och avlämningar. Fick lite nya infallsvinklar om hur jag ska jobba vidare på avlämningarna o lite prat om markeringar och en stadgeövning med en markering och berömma fokus på den.
Men tycker kursen verkar lovande, trevlig instruktör som ser till varje hund och ser till att man får hjälp med just det man behöver. Ser verkligen fram mot nästa gång!

Nu tar vi nya tag och tar med denna träningen som en erfarenhet att de inte alltid går som man hoppas, har väl vart lite bortskämd med det på sistonde;)
O oavsett så är han ju faktiskt bäst i mina ögon ändå!!


Han kom tillbaka!! :)

Jag kan nog inte beskriva i ord hur lättat jag var efter gårdagens träning hos kennelmamma Annica. Mozart har inte klarat av att apportera när det har varit en grupp med andra hundar med, någon enstaka har gått bra. Istället för att komma in till mig har han tagit vrldens ärevarv och bara fjantat runt så därför har han inte fått göra det på ett tag men igår försökte vi på det igen. Han fick se en markering, vi vände om och Jessica gömde en liten och tog bort den kastade, vände om igen och skickade.
Hade nån stått brevid mig hade dom nog hört mitt hjärta slå när jag hade skickat honom för jag va beredd på det värsta;) Men han kom raka vägen tillbaka!! Gissa om jag vart glad =)
Bättra avslut på träningen kunde vi inte få och jag hoppas han också har kvar den minnesbilden.


Är överlag nöjd med honom på träningen, lugn och tyst i passivitet. Vilken skillnad det har blivit!  Gjorde övningarna som han skulle fast han hade svårt att släppa kaninbollen som va dagens störning så han va lite tveksam, har nog aldrig sett honom komma så långsamt på en inkallning men han kom in och det är ju det som är huvudsaken;) Minus va fotgåendet, vet inte om det är kopplet eller störningen som gör att han inte går bra för upplever honom mycket bättre hemma och då kör jag nästan alltid utan koppel när vi tränar. 

Fick ytterligare bra stadge träning med när jag fick hjälpa till och kasta markeringar när den mer avancerade gruppen tränade och han fick va med mig ut och fick sitta brevid. Lite förvånad över hur bra det faktiskt gick för han tyckte de va riktigt jobbigt men gjorde inte en tendens till att försöka gå efter en dummie, och om det är nått som triggar honom så är det kast. Riktigt nyttigt för honom:)

Idag har vi bara tagit de lugnt, en långpromenad i solen och passade på att hämta hem min bil är det enda vi gjort. Tror Mozart har varit lite sliten efter gårdagen. Efter träningen åkte vi hem till Tonje och Robert och även fast han låg och sov hela tiden sliter det på krafterna att vara hemifrån. Så idag har vi bara laddat batterierna för i morgon ska vi på jaktkurs:)  Lydnadsstart

Igår drog tävlingslydnadskursen igång, riktigt kul:)
Linförhet och läggande under gång va på schemat.

Jag har bara lagt fokus på jaktfot så va lite osäker på om han skulle bli förvirrad med linförheten men vi började baklänges och belönade kontakt och han hade så fint fokus så vände om i farten så han kom åt rätt håll och hade fortfarande fokus uppåt och bra position, va snabb med att belöna där så nån längre sträcka vart det inte men det ser lovande ut i alla fall:)

Läggande under gång körde jag också baklänges och det är inga problem, instruktören tyckte han hade väldigt fina lägganden och han ligger tungt. Lite svårare framåt här, han blir lite osäker och får inte dom snabba lägganden som han har när vi går bakåt. Men tror mycket kommer att falla på plats när vi får ordning på linförheten.

Men mest nöjd är jag helt klart över hur lugn han faktiskt va och skötte sig jätte bra i passivitet trots att folk busade med sina hundar runt honom. Va lite nervös innan hur han skulle bete sig eftersom det va nya hundar och människor men han fann sig fort. Lite pip i början men hade med en filt ut till honom för att hjälpa honom och han låg där största delen av tiden när vi inte va aktiva och slappnade av väldigt fort.

När vi träna hade han harlig attityd och fint fokus på mig och inte på de andra vilket jag också är super nöjd över, enda gången han tappa fokus va när det kom en häst men det kanske inte är så konstigt;) 
Jag gillar hur utvecklingen går just nu, det känns som han blir mer och mer balanserad för varje dag=)


Så nöjd!!

Har legat helt utslagen i feber en vecka så det har var väldigt lugnt på aktivitetsfronten här. Han känt mig som en väldigt dålig hundägare som inte orkat med nått och är väldigt tacksam över att Mozart har funnit sig väldigt bra i det och har legat inne i sängen och myst med mig.

Men nu är jag på banan igen så åkte ut och körde ett litet träningspass idag. Han fick börja med att röjja ur sig all överskottsenergi och sen la jag ut ett sök på fem dummies som han så klart tagga till rejält på.
Istället för att skicka på söket så blev det fotgående och även fast han va lite på tårna så höll han position riktigt bra.

Efter att han samlat ihop sig körde vi lite linjetag och idag fick han gå på ganska mycket längre sträckor än vad han gjort tidigare. Han fick följa med och lägga ut en dummie, gå fot från den, se en dummie kastas för att sedan vända och skicka mot den första och tyckte han löste det väldigt bra. Rakt ut och sen tillbaka till mig, lite slarviga avlämningar men det brydde jag mig inte i.
Första skicket tvekade han lite o stanna o kolla på mig så fick peppa honom met ett ''ut'' igen och då va det raka vägen, vet inte om jag kanske skulle ha kallat in och skickat honom på nytt..
Men det behöver helt klart befästas mer så att han litar på att det verkligen finns något även fast han inte sett det.

Avslutade med att skicka honom på söket och här var det inga tveksamheter heller med att komma tillbaka men slarviga avlämningar så slutade med att träna det för sig och nästa gång så ska jag nog börja med att köra lite avlämningar.
Men mycket nöjd med honom idag och underbart att se hur kul han tycker det är:)


Lycka <3 

Träffade även den här godingen idag och vi va ute och myste lite i solen tillsammans:)


Tränat

Kontrasternas dag kanske man kan sammanfatta denna dagen;)
Började så dåligt de bara kan göra innan vi ens hade lämnat parkeringen hemma med en hund som inte lyssnade alls och bara fjanta runt så det va inte med nått större självförtroende jag åkte till Eskilstuna för träning idag. Men dom timmarna i bilen o få prata av sig lite med Jessica hjälpte nog för tyckte träningen gick riktigt bra ändå trots den dåliga starten på dagen.
Som vanligt lite yvig i början men han samlar ihop sig fortare och fortare och näst intill knäpptyst idag. Lugn och fin i passivitet mestadels, han la sig till och med ner och slappnade av några gånger medan vi väntade på våran tur. Tycker även att stadgeträningen gett resultat. Det tar sig:) 

Bra upplägg och nyttiga övningar med bland annat fotgående, stadga, släppa område med dummies och inkallning.
Nytt att tänka på är att jobba mot lockande områden också, idag hade han inget större problem men att vända från, det har han accepterat men svårare mot för då vart han lite het och på tårna.

Efter fika och en titt på underbara valpar så skulle vi gå ut och låta hundarna testa på vilt o här gick det inte alls bra. Blandning mellan trötthet och att han tagga till på vad som hände runt om slog över och han blev jätte pipig och ingenting funka. Så tog beslutet att sätta in honom i bilen igen för beter man sig så får man faktiskt inte va med och göra nått heller.
Nöjd med att jag tog det beslutet för både hans och min skull, det va inte rätt läge för att introducera vilt, det hade bara blivit fel och blivit en konflikt, vi får göra det vid ett lugnare tillfälle istället. Tror han tyckte de va skönt att komma in i bilen igen med faktiskt för han la sig ner direkt och vart tyst, hade han vart missnöjd hade vi nog hört honom i trädgården;)

Men jag tycker ändå den bra träningen väger upp det som va mindre bra idag.
Hade med mig en trött kille hem som knappt ville med ut på kvällsrundan, de e jobbigt o va på träning;)


Vårväder

Super härligt väder verkligen, hoppas det fortsätter såhär!! Tyvärr har jag ju spenderat mestadels av dagen med att skriva klart hemtentan i samtalsmetodik, hade mycket hellre varit ute hela dagen.

Blev en lite promenad med Tonje och Anannah i solen i alla fall när vi tog en paus från skrivandet. Måsen skötte sig exemplariskt och gick jätte fint brevid min sida, hemligheten: fot koppel. Med det går han jätte bra, har haft lite problem med promenader med andra hundar att han drar och ska gå först o går upp lite i varv men med fotkopplet fann han sig väldigt fort och gick väldigt lugnt. Fick ett helt annat uttryck på hela hunden, att han blev tryggare. Så ska fortsätta med det när vi är ute med andra ett tag. Har ju med ett längre koppel också så att han kan få lite frihet emellan åt också och gå o strosa.

Avslutade promenaden med årets första glass i solen ute, helt underbart:)


Så här ska man tydligen tugga ben om man frågar Mozart,
genom att börja i mitten och arbeta sig ut;) 


RSS 2.0