Inte lätt alla gånger

Svårt att komma ihåg allt när man tränar olika grenar, hade ett uppehåll med tävlingslydnaden när vi gick jaktkurs för att kunna fokusera 100% på det. Nu har vi tagit upp lydnaden igen och det där med läggande och ställande under gång är ju lite klurigt. Backa några steg för att fräscha upp minnet och sen är vi tillbaka på på banan igen, han är ju lättlärd som tur är.
 
 
 Ganska så lång tunga, smidigt att ha när man gillar att pussa på folk också;)

Tränat

Idag blev det lite ändrade planer, träningen i Eskilstuna blev inställd så vi hängde på Alma och Sara som skulle träna jakt. Mozart fick träna på att bara va för han va lite uppskruvad i början och när han hade skött sig så fick han gå på en enkelt linjetag bort från det triggade området. Bästa belöningen är ju faktiskt att jobba och det kändes som poletten trilla ner. Mycket bra träning fast vi egentligen inte gjorde så mycket men jag fick honom i den sinnessträmmningen jag ville.
 
Alma och Sara ville avsluta med att köra en liten walk-up och jag kastade med Mozart brevid mig. O han skötte sig som en liten prins! Satt som ett litet ljus fast jag fick springa iväg och ta upp en dummie när en av hundarna knallade. Super nöjd!
Tänk va nöjd man kan va över en träning där man faktiskt inte har gjort så mycket, men den som är viktigast för oss! I alla fall i jakten, i lydnadsträningen är han en helt annan hund, mycket coolare fast med samma energi. Knäppisen;)
 
 
 
 
 På Söndag fyller han 2 år också, blir en stor kille, hjälp va fort det går. Han är fortfarande min lilla plutt ju ❤
 
 

Spår, spår och lite mer spår

Fokus just nu ligger på viltspår som rubriken antyder, har kört ganska intensivt med honom nu och det går framåt men kanske inte så bra som jag hade velat. Han är duktig tycker jag men det är svårt att läsa honom och han kan bli lite yvig fortfarande.  Att han får leta upp spårstarten själv passar honom bra eftersom han inte bara kan rusa på utan måste koncentrera sig. Bloduppehåll har varit svårt för honom också, i alla fall på raksträcka, oblodad vinkel har han klarat bra.
 
Idag hade jag bokat tid med Malin igen och det gick bättre än sist tycker jag o han fick slita rejält, 26 timmars liggtid, runt 750 meter och med en hel del klurigheter plus spöregn hela dagen. Det va en riktigt trött kille som hitta klöven Skoj o se att han fixa klurigheterna riktigt bra. Idag klara han bloduppehållet bra med som han har haft svårt med förut men tappa på andra ställen och va extremt svårläst. Men trots lite tapp så är jag jätte nöjd. Nu ska han få vila från spår 1-2 veckor och få låta det sjunka in lite innan vi ger oss på det igen.
 
Vi hann med lite lydnadsträning idag också innan spåret och tränade linförighet med kommendering och Mozart gjorde det så jäkla bra, fullt fokus tror inte han tappa kontakten en enda gång och super attityd, lagom energi och på rätt ställe. Tror aldrig han har gått så bra förut och absolut inte under kommendering:)
Fin platsliggning gjorde han också med en ny hund brevid sig och låg stadigt. Känns lovande, inte för att han någonsin rest sig på platsliggning men det känns ändå som ett orosmoment.
 
 
    
Mozart och Ninja
Inte bästa kvalitet på bilden men visst är dom söta ihop:)
 
 

Träning

Började dagen med att gå ett viltspår, liggtid runt 22 timmar och runt 400-500 meter.
Gick toppen bra, han missa i två vinklar men kom tillbaka till spåret och återgången gjorde han klockrent! Mycket nöjd:)
 
På eftermiddagen åkte vi till Forshaga för att träna lite jakt.
Långa markeringar började vid med, han har lite svårt för det och det märks på honom att är van att gå på markeringar med en viss längd(så långt jag kan kasta) och blir det längre än det så kommer han av sig. Samma sak idag men på dom två sista markeringarna föll poletten ner och han spika dom!
Träna även stadga vid vatten och han höll på att göra matten tokig. Stadgan va obefintlig men dummien satt i en lina som Alma höll i och kunde dra in dummien när han stack så ingen utdelning mer än i att bada när han knalla i alla fall. Det positiva som jag alldeles för ofta glömmer bort när det går dåligt är att han va näst intill tyst och vände med mig bra när vi vände från vattnet.
 
Reflekterade lite i bilen på vägen hem hur jag ska gå vidare. Mer stadgeträning och lydnad över lag ett tag framöver kom jag fram till så det kör vi på! O något som jag alltid kommer på i efterhand, SLUTA TRÄNA I TID!!!!! Blir han trött blir det bara lajbans av allt och så även idag. Skäms på mig!!
 
I onsdags va vi på sista jaktkurstillfället också, tråkigt att det är sista gången men desto roligare att det gick riktigt fint och hade en bra känsla när vi åkte därifrån. Han va riktigt lugn och sansad, o toppen i arbete! Dom första gångerna på kursen gick sådär men dom två sista nu har det funkat riktigt bra.
Avslutade med lite viltträning, två markeringar med pippisar som han plockade in jätte fint. O sist ett linjetag med kanin. Premiär med kanin för Mozart så det va lite spännande och se hur det skulle gå, men inga problem. Snabbt upptag och kom rakt in till mig sen!!! =)
Kul är också att han är mycket coolare med vilt än dummies, vet inte om det beror på att vi inte har tränat med det alls förutom nån enstaka gång på kurs. Men hoppas det håller i sig.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Tränat

Idag mötte vi upp Alma med Lipp och Julle på i2 för träning och fick till en riktigt bra sådan. Jaktfot, stoppsignal, tecken ut/höger/vänster och stadga. Härlig attityd och lite hyss, han kommer göra matten gråhårig i förtid;)  
 
Avslutade med lite träning i att hälsa fint och Almas kompis Sara(tror jag hon hette) gav mig lite tips och fick resultat fort. Så ska fortsätta på det spåret och träna vidare.
 
Va även och köpte en ny sele idag, en dragsele där man man fäster linan bak vid svansroten. Han lyckas alltid trassla in bakbenen i linan när vi spårar så förhoppningsvis blir det bättre med en annan sele. Blir till att testa under veckan, planen är att försöka lägga ett spår på onsdag som han får gå på torsdag.
 
Är så stolt över hur han har hanterat att det flyttat in en katt också. Han är så himla cool, när katten får frispel på nån leksak så bryr han sig inte utan kan ligga och sova en bit ifrån eller bara ligga och spana på vad hon gör, super lungt utan någon som helst tendens till att gå upp i varv.
 
 
  
  

RSS 2.0