Spårat

 
 Viltspårsträning idag, o för instruktör. Har inte riktigt haft tid att lägga spår sen anlagsprovet så det blev första gången med lång liggtid, ca 15 timmar idag. Malin hade lagt spåret som ett öppenklass spår och de va lite klurigt för honom men han redde ut det bra. Skönt att ha med någon som är suktig på att läsa hund som kunde ge tips och råd efter vägen och som faktiskt såg när han tappade spåret, för det gjorde han några gånger men kom tillbaka på det utan hjälp varje gång. Jag har fullt upp med att hänga på och tycker det är svårt att läsa honom;) Fast tempot på honom nu va väldigt behagligt, stor skillnad mot anlagsspåren. Spårstarten va ny också eftersom det inte är utmarkerad i öppenklass och det fixade han fint. Skott hade vi med också och han vart lite het och yvig efter men spåra på bra ändå!
Målet är ju att klara championatet innan vintern och bara han  får gå några spår med 12-24 timmars liggtid tror jag det inte ska va några problem alls för han spårade bra idag men behöver ha lite mer rutin bara.
 
 
Va på jaktträning i onsdags också som gick toppen bra. Vilddjuret skötte sig för en gångs skull;) O jobbade på så matte vart aldeles varm i hjärtat. Började med en walk-up med dubbelmarkeringar, långa linjatag och sist en inkallning, stoppsignal, ut. Det sist nämda satte han som en smäck och jag blev riktigt impad över honom. Gjorde även en övning där vi först skicka på närsök och sedan fick hundarna en markering där dom va tvungna att springa över närsöksområder för att komma till nerslagsplatsen. Mozart va rejält trött och vi skulle nog kanske ha skippat den övningen men det är lätt att vara efterklok.  
 
Nått som däremot inte va bra är avlämningarna som han har börjat krångla med igen. Spottar ut dummien innan han kommer fram till mig. När han har gjort så förr har jag tagit upp den själv så frågan är om han inte lärt sig det. Så nu får han banne mig ta upp den själv om han droppar den!
 
O I fredags blev jag och Mozart med katt. En vit katthona på dryga halvåret som behövde ett nytt hem fick flytta in på prov över helgen och hon kom för att stanna. Har gått över förväntan och i morse låg dom båda två i sängen när jag vakna, fast på lite avsånd från varandra. Nyttigt för Mozart att lära sig att det inte är bara han som får uppmärksamhet, han är ju lite av ett ensambarn o lite bortskämd kanske;)
 
 

Utställning

Idag har Mozart fått springa i vänstervarv igen på curlyklubbens inofficiella utställning i forshaga, och denna gången våga jag mig in i ringen också;) Kan ju säga att jag hade lite puls innan men de gick faktiskt bra. Han är ju fruktansvärt tacksam i sånna situationer för han bryr sig inte om allt runt utan fokuserar på hans uppgift. O han skötte sig faktiskt bra med domaren också;) Det var bara två flattar anmälda, Mozart i vuxenklass och Ulle med Mio i veteranklass så BIR gick ju till Mio, helt rätt!
 
Kritiken
Elegant hane, vackert huvud, mkt fina ögon, tillr. hals, flott överlinje, bra kors, välvinklad fram och bak, bra benstomme med mkt fina tassar, rör sig ok från sidan, något lösa armbågar. Öppen och trevlig!
 
Blev lång väntan på att få komma in i ringen, utställningen börja 9.00 och Mozart fick gå in i ringen vid 14.00 och då va de 60-70 hundar innan honom så man kan ju säga att domaren va noggrann. Så mycket passivitetsträning, nyttigt och han va riktigt lugn och fin.
Passade på att träna lite linförighet med när vi va på en plats med bra störning, han gick som en klocka med superkontakt! Känns bra för kommande lydnadsstart, den blir nog uppskjuten till nästa säsong ändå. Hade en plan på att kanske komma ut innan utomhussäsongen är slut men med allt som hänt så känns det som det får vänta det är lite mkt med begravning och allt runt det just nu så har tankarna lite på annat håll och vill jag starta vill jag kunna fokusera på bara det, vi satsar på viltspåret istället nu.
 
Ganska söt;)
 
 

Livet ur balans

Just nu är mitt liv en enda stor känslostorm av förtvivlan, ilska, sorg och framförallt en stor saknad. I Söndags väcktes jag av det värsta samtalet i mitt liv, min farfar finns inte längre...
Jag har så svårt att förstå och jag vill inte förstå, min älskade farfar som jag sett upp till hela livet, hur ska jag klara detta? Jag är inte redo att ta farväl.. 
 Tusentals tårar har fällts och det är tusentals kvar...älskade farfar du är så saknad <3
 
 
Mitt i allt detta blir jag arg och förvånad över människors bristande respekt. Runt 6-7 timmar efter det inträffade ringer en tidning inom travvärlden och vill ha det bekräftat och 10 minuter senare är det ute på internet. Visst man ska väl bli rörd över att människor vill hedra honom men kunde gärna fått vänta någon dag.
 
Mozar har varit väldigt orolig under dessa dagar, han förstår nog inte varför matte sitter och är helt förstörd och bara gråter. Varje gång jag har blivit ledsen har han kommit och tittat på mig med sina kloka ögon och lagt sig vid mig och bara varit där. Fina fina fisen. Får ont i magen när jag vet att han blir orolig, och hur ska han förstå att han aldrig får träffa farfar igen som han tyckte så mycket om?
 
Denna veckan har jag börjat min praktik också. Inte de bästa förutsättningarna att gå in på ett nytt ställe och göra ett bra intryck. Men väldigt bra och förstående personal och tror det kommer bli super bra!
 
Va iväg på jaktkurs i onsdags också. Va tveksam om jag verkligen skulle åka först för att ha tankarna på annat och träna hund känns ju inte som en lyckad idé men glad att jag åkte och skönt att tänka på nått annat. Vattenarbete stog på schemat och va lite orolig för sist va han ju en pina men idag tog vi honom först och dom andra hundarna fick vänta i bilarna och va skönt så han slapp den störningen. Men vilken förändring det hade blivit ändå, visst det kom lite ljud och han hade för hög aktivitetsnivå MEN jämför man har det hänt mycket. Jag tror det kommer gå!
O jäklar vilken hund jag har egentligen, han gör det jag ber honom om och jobbar ju som en gud. Gjorde mycket bakåt övningar från kast i vatten och han gör det, lite jobbigt tycker han att det är att släppa markeringen men fixar att bli skickad på ett närsök eller linjetag, han hade ju lika gärna dragit på markeringen. Han fixa även grejer vi aldrig tränat på som linjetag efter strandkanten och braka genom vass som han aldrigt gjort annat istället för att ta lätta vägen för matte hade ju bett honom om de. Jag undrar ju vart han lär sig allt?  
  
 
 

Anlagsprov

En kväll förra veckan fick jag något infall och råka kontakta en viltspårsdommare och bokade tid för anlagsprov i viltspår, och vad jag har våndats över detta sedan dess.
Men idag va de dags och vi fixa det!!! Superglad och nu taggar vi för öppenklass och siktar mot viltspårschampionatet. Tror öppenklassen kommer passa Mozart bättre också när det blir lite svårare för han kryssa väldigt i spåret idag men de hade bara legat lite mer än två timmar.
 
Super trevlig dommare också som bjöd på kaffe efter provet medan Mozart och hennes hund fick busa lite:)
 
Fina prinsen med hans första rosett :)
 
 
 
 

RSS 2.0