Tränat


Åkte ut till Camilla o tränade lite idag o det gick så himla bra. Så nöjd med honom. Lugnt, koncentrerat, härlig attityd och inte en tendens till hans tokryck han kan få=) Tänk om alla träningar kunde gå som denna;)

La upp det med väldigt korta pass med vila mellan och de verkar passa honom bra, då hinner han aldrig tappa koncentrationen. Det får vi bygga upp succesivt antar jag för att få honom mer uthållig.

Så har jag märkt att han jobbar som bäst när det blir lite klurigt för honom, det är kul att se hur han verkligen jobbar upp sig då. Utmaning för mig alltså att få till det bra;) 

Märkte dock vilken skillnad det gör när man byter miljö och tränar i. Har kört mycket linjetag med störningsdummie bakom eller svagt snett åt sidan hemma och de vart lite svårt nu när de vart ny miljö.
Han gick rakt ut på linjetaget men på väg tillbaka drog han mot störningsdummien. Men gjorde det lite lättare så han fixade det.Privattränat för tränare har vi gjort också, förra torsdagen och så denna. Med fokus på hundmöten och stadga. Fått bra hjälp med hundmöten som vi har svårt med att han blir som en liten känguru bredvid mig. Jag har gärnat kortat upp kopplet och haft honom jätte tätt vid mig men genom att låta honom få lite utrymme har det faktiskt gått bättre.


Tyra som hittat nått jättespännande:)
Kommentarer
Postat av: Annica

Roligt se idag vilka framsteg du och Mozart gjort! Sträck på dig Madde, det är du som fixat det här :) Lugn, konsekvent och arbetade bra med belöning kontra förbud. Impad över att du verkligen tog dig tid och inte gav dig innan det blev rätt!! Bra jobbat i passivitet också, guldstjärna

2012-01-29 @ 19:14:09
URL: http://ryegates@telia.com

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0