Viltspår

Jag och Mozart har haft en riktigt härlig helg på viltspårskurs. Fredag och Lördag körde vi lite lättare spår som inte va så långa och med kort liggtid och på dom tyckte jag han hade för snabbt tempo och va alldeles för slarvig, fick va med och bromsa honom i linan för att det inte skulle gå allt för fort.
Men Söndag däremot så fick vi gå ett längre spår med två 90 graders vinklar och som hade längre liggtid vilket han gjorde fin fint. Både fart och vinklarna tog han perfekt så de verkar ju lovande detta:)
Det vi måste jobba vidare på en del är starten för han är väldigt ivrig. Har mina funderingar om det kan va så att han har lite svårt att skilja mellan spår och sök för visar man honom inte tydligt att nosen ska ner i backen så drar han iväg på ett sök. Men kör vi på lite med lite längre spår med längre liggtid nu så tror jag poletten kommer trilla ner så småningom. Han va himla härlig att se i Söndags i spåret när allt klaffade=) 
Måste även jobba lite på spårslutet för klövarna är väääldig fina tydligen;)
Men är riktigt nöjd med helgen, fått mycket grunder och det känns som jag har ett litet hum om hur vi ska gå vidare.


Det är tröttsamt o va på kurs en hel helg

Håller ju på med en allmänlydnadskurs också som är riktigt bra. Mycket vikt på störningsträning, både människor, leksaker och andra hundar och vi får tillfälle att jobba med dom lösa också. Mycket inkallningsövningar, följsamhetsövningar och stoppsignalsövningar med olika störning. Tycker det har gett oss mycket och har verkligen vart det vi behöver även fast det är mycket kvar. Han visar mycket ''will to please'' i många situationer och det är härligt att se=)

Börjar bli sugen på en tävlingslydnadskurs också, älskar hans attityd i lydnaden, så ett mål är väl lydnadsettan i alla fall. Men det får bli till våren vi lägger enegri på det. Nu närmast blir det grunder och stadga under vintern.

Nu på fredag blir han en stor kille också o fyller ett år så då blir de kalas;) O på Lördag åker vi på jaktträningskurs med några av kyllsyskonen, får se om han kommer sköta sig;) Roligt ska de bli i alla fall!!!


Liten har blivit stor <3


RSS 2.0