Hoppsan

Våren 2012 kommer innehålla mycket kursande, tävlingslydnadskursen har varit planerad sedan länge, o så dök det upp en grundkurs i apportering med. Har letat efter en länge men alla har varit för långt bort så jag kunde inte motstå, hej hopp så vart det inbokat det med;)

Har kollat igenom en massa bilder på datorn med, i tisdags var det ett år sedan jag hämtade hem monstret, eller krokodilen som han hade som smeknamn ett tag;) 
Måste ta mig i kragen och faktiskt framkalla en del bilder nu!

Det är svårt o tro att han faktiskt har varit så här litenHan har växt upp o blivit en stor pojk (som fortfarande tjejkissar men ändå;)Efter ett år med hund så kan jag ju säga att det är allt det jag föreställt mig och mycket som jag inte väntat mig. Men jag har inte ångrat mig en sekund och är så tacksam att han finns i mitt liv. Även om han kommer ge mig gråa hår i förtid så är han det bästa jag har <3

Nu går vi in i år 2012 med ny energi och jag tror de kommer bli ett toppenår men mkt hundträning och annat kul. Han inga direkta mål förutom att vi ska ha jäkla kul och utvecklas ännu mer tillsammans!!

Gott nytt år!!


Första julen


Julfin kille framför granen, första julen tillsammans <3


God JulGod Jul önskar Madde och Mozart!!


BarnvaktCamilla hade tagit en charmig bild i helgen som jag va tvungen o lägga upp.
Tyra tar jobbet som barnvakt på fullaste allvar;)


Köksträning

Eftersom det är väder och blir mörkt så fort blir det mycket träning i köket här hemma. Tränar ingångar för inkallningen i lydnaden. Han har gärna velat komma in och sätta sig snett framför mig men nu börjar vi närma oss rätt position. Dock så tar han gärna stöd av mig när han vänder och det vet jag inte om de kan bli poängavdrag för.

Vi ska gå en tävlingslydnadskurs till våren men vill gärna ha påbörjat momenten för att få ut så mkt som möjligt och just få hjälp med sånna detaljer och med sånna moment där man fastnat. Linförheten som exempel där det känns som vi fastnat, går han lös hamnar han för långt bak och i koppel kommer han lite för långt fram.

Tränar även på stå och få stadga i både stå och ligg. När jag tränat snabba lägganden så försvann stadgan:P Men använder mig utav omvänt lockande nu och de funkar fint. 

O så blir de lite trick träning i köket, sätta nosen mot en lapp, sätta tassen mot något som ligger på golvet och backa bland annat. Mkt bra hjärngympa för honom och entusiasmen när han gör allt för att lista ut vad jag vill är på topp=)   


Idag har vi varit in till stan och miljötränat lite. Roligast tyckte han nog de va när vi gick in på djuraffären, för där får man ju godis av Erica som har butiken;) O så fick man ju ett ben man fick bära själv till bilen:)

Snart ska Mozart åka till landet, jag åker till stockholm idag och stannar över helgen så Mozart får bo hos Camilla och Tobias och deras fem hundar. Så han kommer nog ha de lajbans i helgen;)


Flattefnatt


Minimonster påväg, visst är han charmig..;)


Kursavslutning

Idag har vi vart på kursavslutning i almänlydnadskursen. Denna gången va vi hem till Johanna som håller i kursen för att få annan miljö som störning.
Började med en dirigerings övning, hunden sittande med en skål på varje sida och skicka hunden till den det är godis i. det har ju vi gjort en del innan och han tog tecknen bra men stadgan va de väl sådär med;) O de va ganska genomgående för hela dagen att han va lite lätt i baken tyckte jag, men han hade i alla fall en härlig attityd till att jobba och va väldigt lyhörd ändå.
Fortsatte med fotgående lös där hela gruppen gick samtidigt och en inkallning på långt avstånd och sedan gå fot lös tillbaka mot gruppen som båda två funka fint.
Sen fortsatte vi med lite stanna kvar övningar och här konstatera jag rätt snabbt att så länge han ser mig går de jätte bra. En av övningarna va sitt stanna kvar och sedan gick ur synhåll för hunden och det va svårt för honom. Han kom efter några gånger men ser man de positivt kom han i alla fall efter mig och brydde sig inte alls om dom andra hundarna...alltid nått;)

Men va nöjd med dagen i alla fall även fast stadgan inte va nått att hurra över;). Han hade super fin attityd till de vi gjorde och gör egentligen allt för att de ska bli rätt, men de ska gärna gå fort med. O de va fokus på uppgiften och inte annat runt omkring=) Stadgan får vi jobba vidare med!
RSS 2.0