Upp och ner

Det har varit tunga dagar efter att Linus fått somna in. Har gått nästan två veckor nu men fortfarande svårt att vänja sig vid att han inte finns hos oss längre. Även fast man vet att man har sina älskade djur till låns så är det svårt att förbereda sig för att säga hej då och det gick så fruktansvärt fort från att han va en gammal katt till att han blev dålig. Väldigt skönt dock att han fick somna in lugnt och stilla i mitt knä hemma i soffan, väldigt skönt med veterinärer som gör hembesök! Linus hata att åka bil och allt vad djursjukhus innebar så de va jätte skönt att han slapp det. 
Tacksam över många fina år tillsammans och mycket roliga minnen tillsammans, på 18 år har det hänt en hel del. Finaste katten du är så saknad!
 
 
Som stor tröst har jag ju i alla fall min tokstolle till hund. Men han har också varit berörd och det har märkts att han har vart fundersam på vad som hänt dom senaste dagarna. 
Har tränat lite och fått till en del bra pass men att träna när man inte riktigt har vart på topp, han påverkas mer än vad man tror.
 
 
Men har fått till ett fint pass vid vatten. Va på ett ställe där han fick simma över och upp på land för att hämta dummien. Finns mycket att träna på som att ta vattenvägen tillbaka och att inte skaka sig innan man lämnar dummien. Men har ju främst varit ute efter att han ska ha rätt sinnesstämmning vid vatten och han har vart både stabil och tyst! Han har till och med klarat av att se markeringar i vatten och sen vända och gå på ett linjetag från vatten utan tendens till pip eller att knalla. Hade nästan gett upp hoppet om att det någonsin skulle funka men det börjar ljusna.
 Har kört upplägget att köra ett kort lydnadspass vid vattnet innan och det har funkat riktigt bra, han behöver landa och samla ihop sig men bara han gjort det är han helt underbar!
 
Även lydnadsträningen går riktigt bra. Han känns startklar i ettan och jag är sugen men vet inte om han håller ihop med all störning som blir på tävling och när det blir lite nerver med i bilden.
 
 
 
 
 

Kommentarer
Postat av: Annica

Åh, förstår att du saknar missen... Kan du inte hitta några träningstävlingar? Brukar vara perfekt känna sig för där :) Kram

2012-08-01 @ 23:00:25

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0