Tränat

Kontrasternas dag kanske man kan sammanfatta denna dagen;)
Började så dåligt de bara kan göra innan vi ens hade lämnat parkeringen hemma med en hund som inte lyssnade alls och bara fjanta runt så det va inte med nått större självförtroende jag åkte till Eskilstuna för träning idag. Men dom timmarna i bilen o få prata av sig lite med Jessica hjälpte nog för tyckte träningen gick riktigt bra ändå trots den dåliga starten på dagen.
Som vanligt lite yvig i början men han samlar ihop sig fortare och fortare och näst intill knäpptyst idag. Lugn och fin i passivitet mestadels, han la sig till och med ner och slappnade av några gånger medan vi väntade på våran tur. Tycker även att stadgeträningen gett resultat. Det tar sig:) 

Bra upplägg och nyttiga övningar med bland annat fotgående, stadga, släppa område med dummies och inkallning.
Nytt att tänka på är att jobba mot lockande områden också, idag hade han inget större problem men att vända från, det har han accepterat men svårare mot för då vart han lite het och på tårna.

Efter fika och en titt på underbara valpar så skulle vi gå ut och låta hundarna testa på vilt o här gick det inte alls bra. Blandning mellan trötthet och att han tagga till på vad som hände runt om slog över och han blev jätte pipig och ingenting funka. Så tog beslutet att sätta in honom i bilen igen för beter man sig så får man faktiskt inte va med och göra nått heller.
Nöjd med att jag tog det beslutet för både hans och min skull, det va inte rätt läge för att introducera vilt, det hade bara blivit fel och blivit en konflikt, vi får göra det vid ett lugnare tillfälle istället. Tror han tyckte de va skönt att komma in i bilen igen med faktiskt för han la sig ner direkt och vart tyst, hade han vart missnöjd hade vi nog hört honom i trädgården;)

Men jag tycker ändå den bra träningen väger upp det som va mindre bra idag.
Hade med mig en trött kille hem som knappt ville med ut på kvällsrundan, de e jobbigt o va på träning;)


Kommentarer
Postat av: Annica

Han var duktig och du med!Tänk vad ni kommit framåt :) Tyvärr vill man hinna med så mycket på träninganra, att han tog slut efter lunchen är ju inget konstigt. Bra beslut låta honom vila i bilen!

2012-03-13 @ 03:14:21
URL: http://ryegates.se

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0